Dzisiaj jest: 09 lipiec 2020 Godzina:
imieniny: Zenona, Zenon

Marzena Wodzińska wydała oświadczenie ws. swojej rezygnacji

Absolutorium dla Zarządu Województwa Wielkopolskiego jest, ale w Zarządzie nie ma już Marzeny Wodzińskiej. Radni wojewódzcy przyznali absolutorium władzom Wielkopolski za wykonanie budżetu w 2019 roku, przyjęli też rezygnację Marzeny Wodzińskiej z członkowstwa w zarządzie.

A przypomnijmy, że wniosek o jej odwołanie już w piątek zapowiadał Marszałek Województwa Wielkopolskiego Marek Woźniak. Wyjaśniał wtedy, że  „odwołanie to jest konieczne, aby w obszarze objętym do tej pory zakresem kompetencji, obowiązków i aktywności Członka Zarządu Marzeny Wodzińskiej usprawnić nadzór i zwiększyć efektywność Urzędu Marszałkowskiego i podległych jednostek, poprawić stan relacji międzyludzkich wewnątrz i na zewnątrz Urzędu Marszałkowskiego, a także udrożnić kanały komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej”.

Wodzińska nie czekała na to, by to radni Sejmiku Wojewódzkiego zdecydowali o jej losie, szczególnie, że w większość ma tam Platforma Obywatelska, do której ona sama należy i wnioskodawca jej odwołania Marek Woźniak, więc jej los był przesądzony. Kaliszanka w sobotę sama złożyła rezygnację na ręce marszałka. Dziś po południu Marzena Wodzińska wydała oświadczenie w tej sprawie.

- W dniu dzisiejszym kończę swoją prawie sześcioletnią pracę na stanowisku Członka Zarządu Województwa Wielkopolskiego. W trakcie tego czasu dużo udało się zrobić, ale wiele wyzwań było jeszcze przede mną.

Moją główną dewizą zawsze była, jest i będzie pracowitość, dlatego jestem przekonana, że podległe w strukturach Urzędu Marszałkowskiego w Poznaniu obszary zostawiam w dobrej kondycji. Zawsze dbałam o to, aby Wielkopolska Południowa nie była pomijana przy podziale środków, a rozwój całego województwa był zrównoważony i z tego jestem najbardziej dumna

Bardzo dziękuję wszystkim moim współpracownikom za zaangażowanie i życzliwość, ale przede wszystkim za zbudowane relacje. Wśród nich są osoby, o których mogę powiedzieć, że są i mam nadzieję, nadal będą dla mnie kimś więcej niż tylko współpracownikami. Jednocześnie życzę wszystkim powodzenia oraz wielu sukcesów zawodowych i osobistych.

Pozostaję Radną Sejmiku Województwa Wielkopolskiego i obiecuję nadal zabiegać o sprawy Południowej Wielkopolski. Wiem, że nie mogę zawieść zaufania prawie 30 tys. mieszkańców tej części województwa, dlatego możecie Państwo być pewni, że nie zaprzestanę w działaniu i będę nadal aktywnym samorządowcem. – czytamy w informacji byłej członkini zarządu WW.

Wodzińska nie odniosła się do zarzutów stawianych przez Marka Woźniaka.

MS, fot. UMWW

Slaider podstrony

www.faktykaliskie.pl
ul. Wrocławska 53-57, Kalisz

Redaktor portalu

Magazyn Miejski
ul. Wrocławska 53-57, Kalisz

Kierownik redakcji

W związku z wejściem w życie zmian w prawie ochrony danych osobowych i rozporządzenia unijnego RODO informujemy, że na naszej stronie www.faktykaliskie.pl, która należy do Grupy Multimedia Polska, używamy technologii, takich jak pliki cookie, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach i w Internecie. W ten sposób technologię tę wykorzystują również podmioty współpracujące z nami oraz nasi Zaufani Partnerzy, którzy także chcą wyświetlać reklamy jak najlepiej dopasowane do Twoich preferencji. Pragniemy zapoznać Cię ze szczegółami stosowanych przez nas technologii oraz z obowiązującymi przepisami, tak aby dać Ci pełną wiedzę i komfort w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. Zapoznaj się z poniższymi informacjami lub kliknij przycisk „przejdź do strony”. Kliknięcie opcji „przejdź do strony” jest automatycznie wyzwoleniem akceptacji powyższych zasad naszego regulaminu.

Informacje, które będą wykorzystywane:

Multimedia Polska S.A. dokłada wszelkich starań, aby niezbędne przetwarzanie Twoich danych osobowe było zgodne z przepisami prawa i nie naruszało Twoich podstawowych praw i wolności, w szczególności prawa do ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza Polityka Prywatności określa generalne zasady, według których przetwarzane są przez nas Twoje dane osobowe. Multimedia Polska S.A. pozyskuje Twoje dane bezpośrednio od Ciebie, ponadto ich powstanie może być skutkiem Twojej aktywności związanej ze korzystaniem przez Ciebie z naszych usług telekomunikacyjnych. W pewnych przypadkach, w ramach  prowadzonej przez Multimedia Polska S.A. działalności operacyjnej, dane dotyczące Twojej osoby mogą także być także pozyskiwane z innych źródeł. Przeczytaj uważnie zawarte w niniejszej Polityce zasady, aby zrozumieć jak i na jakich podstawach prawnych Multimedia Polska S.A. przetwarza Twoje dane osobowe. Jeśli w chwili czytania niniejszej Polityki jesteś naszym klientem musisz wiedzieć, że Twoje ewentualne żądanie zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych nie spowoduje natychmiastowego zaprzestania przetwarzania i usunięcia  tych danych z zasobów informacyjnych Multimedia Polska S.A. Proces wygaszania przetwarzania Twoich danych będzie zgodny z przepisami obowiązującego prawa, a zasady tego wygaszania są zawarte w niniejszej Polityce.

Administrator danych osobowych
Administratorem Twoich danych osobowych jest Multimedia Polska S.A. z siedzibą w Gdyni (81-341), przy ulicy Tadeusza Wendy 7/9, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk – Północ w Gdańsku, VIII Wydział Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000238931, REGON: 190007345, NIP: 5861044881, kapitał zakładowy i łączna suma uiszczonych wkładów wynosi: 91.764.808,00 PLN Organ nadzoru ochrony danych osobowych
Jeśli masz zastrzeżenia co do sposobu i zakresu przetwarzania przez nas Twoich danych, bądź też  chcesz wnieść skargę na sposób obsługi Twojego wniosku lub żądania, informujemy Cię że właściwym organem nadzorczym w tym zakresie jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Kontakt w sprawie Twoich danych: w celu realizacji Twoich uprawnień, wyrażenia albo cofnięcia zgód oraz wnoszenia sprzeciwów, udaj się do Biura Obsługi Klienta, lub skontaktuj z infolinią pod numerem 244 244 244.