Społeczne - Fakty Kaliskie

kontrast:
wielkość czcionki:
A- A+
Dzisiaj jest: 06 maj 2021 Godzina:
imieniny: Benedykta, Jakub

Wyszukiwarka

Formularz kontaktowy

Skontaktuj się z nami

Top 2

Top 1

Top mały 1

Top maly 2

Społeczne

Nowe możliwości i nowe oferty restauracji w Calisia One

Restauracje z kaliskiego konceptu gastronomicznego Calisia One nie poddają się skutkom pandemii. Stale stawiają na podnoszenie kwalifikacji i proponują nowe pozycje w kartach.

Pandemia nie zatrzymuje działań ambitnych restauratorów. W Kampai Sushi odbędzie się czterodniowe szkolenie, które poprowadzi doświadczony warszawski sushi master Aliaksandr Pryhun. Od 15 do 18 kwietnia będzie opowiadał o owocach morza i sposobach na najlepsze ocenienie ich jakości, bowiem każdy produkt wpływa na finalny efekt i doznania smakowe.

W sztukę przygotowywania sushi jest również wpisany szacunek dla wszystkich składników i ich optymalne wykorzystanie, stąd w planie szkolenia znalazła się także m.in. technika ostrzenia noży oraz sprawnego rozbioru ryb, jak i praktyka różnorodnych form podania. Efektem szkolenia będą nowe kompozycje smaków.

Podczas szkolenia przygotujemy zupełnie nowe rolki. Dostępne będą propozycje z sezonowymi, zielonymi szparagami, zaskakujące połączenie z bakłażanem, a także wspaniała selekcja świeżych ryb. Cały czas się rozwijamy, aby dostarczać naszym gościom najwspanialszych przeżyć. Serdecznie zachęcamy do składania zamówień i testowania naszych nowych możliwości - mówi Katarzyna Owczarek, menedżerka konceptów zlokalizowanych w Calisia One.

Miłośników win ucieszy informacja, że restauracja Chleb i Wino zdecydowała się na poszerzenie oferty. Już wkrótce dostępna będzie selekcja win wzbogacona o włoskie aromatyczne Pinot Grigio Dessimis, jak i szereg nowości prosto znad francuskiej Loary. Co więcej restauracja przygotowuje nową kartę dań, uwzględniająca pełne smaku, sezonowe produkty.

Mamy ogromną nadzieję, że już wkrótce, gdy będzie to bezpieczne, przywitamy gości w patio Calisia One. To miejsce szczególne, które pozwala gościom łączyć zamówienia z dowolnego konceptu. Jeśli ktoś ma ochotę na rolkę z łososiem z Kampai Sushi, a do tego chce zamówić kieliszek wina z Chleb i Wino – nic prostszego. Stawiamy na wygodę naszych gości i już nie możemy się doczekać, aż znów będziemy mogli ich przyjąć i zabrać w kulinarną podróż - dodaje Katarzyna Owczarek, menedżerka konceptów zlokalizowanych w Calisia One.

FB Antczak

Inside Max P

Inside 2

Kategorie P

3R

4R

Poziomy Bottom

5R

Google Ads

Redakcja portalu

https://www.facebook.com/faktykaliskiepl

Kalisz, ul. Śródmiejska 36
tel. 573 950 125
e-mail: media@fundacja-reakcja.pl

Redaktor prowadzący
Anna Miklas-Pęcherz 

Redakcja telewizji

Oglądaj nas na kanale 232 i/ lub 140 

Multimedia Polska/ Vectra oraz na kanale YT

Kalisz, ul. Śródmiejska 36
tel. 573 950 125
e-mail: media@fundacja-reakcja.pl

Redaktor naczelna
Agnieszka Gierz

Fundacja Reakcja

Nadawcą Telewizji Kalisz 

i wydawcą portalu faktykaliskie.pl jest Fundacja Reakcja

Kalisz, ul. Śródmiejska 36
tel. 607 942 977
e-mail: biuro@fundacja-reakcja.pl

Prezes fundacji
Marcin Spętany

https://www.fundacja-reakcja.pl/