Społeczne - Fakty Kaliskie

Dzisiaj jest: 06 maj 2021 Godzina:
imieniny: Benedykta, Jakub

Społeczne

W niedzielę giełda samochodowa zamknięta. Zarząd wydał oświadczenie

W najbliższą niedzielę, 18 kwietnia zamknięta będzie giełda samochodowa przy ul. Częstochowskiej. W piątek zarząd spółki Giełda Kaliska wydał w tej sprawie oficjalne oświadczenie.

W czwartek, o czym informowaliśmy na naszym portalu, na Facebooku spółki pojawił się tylko krótki komunikat o zamknięciu giełdy.  Wpis wywołał konsternację wśród handlujących i klientów, tym bardziej, że nie zawierał żadnego uzasadnienia.

Poznaliśmy je w piątek, 16 kwietnia. Zarząd spółki Giełda Kaliska wyjaśnia swoją decyzję następująco:

Zarząd Giełdy Kaliskiej podjął decyzje o zamknięciu giełdy samochodowej w dniu 18 kwietnia 2021. Decyzja ta jest ostateczna i podjęta w celu ochrony zarówno osób handlujących jak i odwiedzających niedzielną giełdę samochodową. O dalszych decyzjach w sprawie funkcjonowania giełdy samochodowej będziemy Państwa informować na bieżąco na profilu facebookowym Giełdy Kaliskiej oraz na powyższej stronie internetowej. Informujemy także, że giełda owocowo-warzywna funkcjonuje bez zmian z zachowaniem wszystkich zasad reżimu sanitarnego. Jeżeli mają Państwo pytania odnośnie zasad wynajmu placu na niedzielną giełdę samochodową zachęcamy do kontaktu z biurem obsługi giełdy.

Przepraszamy za wszelkie utrudnienia.

Zarząd Giełdy Kaliskiej

MIK, fot. arch.

################################################################

Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł. Podziel się tymi informacjami z innymi. Wyślij link swoim przyjaciołom i znajomym.  Twoje udostępnienie i polecenie nas innym jest dla nas najlepszym podziękowaniem  za pracę dziennikarską na rzecz naszych czytelników. Ciebie to nic nie kosztuje, nam pozwala rozwijać redakcję.

Masz dla nas ciekawy temat? Może szukasz jakiś informacji albo chcesz żebyśmy zajęli się jakąś sprawą? Pisz do nas: .

Faktykaliskie.pl to portal informacyjny tematycznie obejmujący Kalisz i południową Wielkopolskę. Codziennie przygotowujemy dla Was nawet do kilkudziesięciu informacji o najważniejszych wydarzeniach z miasta i regionu. Na naszym portalu w zakładce „Telewizja Kalisz” znajdziesz też codzienny serwis informacyjny „Magazyn Miejski” jedynej telewizji w mieście. Zachęcamy też do odwiedzania naszych mediów społecznościowych:

Artykuły i materiały telewizyjne przygotowuje dla Was zespół Fundacji Reakcja. Więcej o nasz znajdziecie na stronie https://www.fundacja-reakcja.pl/

Inside 2

Google Ads